Koli Bike program


A kerékpáros szakkör tagjai (képünkün balról) Márton Bendegúz, Urbán Bálint, Juhász Ábel, Kalocsa Ádám, Márton Viktor és vezetőjük Tumann Péter (b1)

Mi a Koli Bike program?

 • Kollégistáink részére jelképes összegért (100Ft/alkalom) kölcsönözhető kerékpár, mellyel a diákok elsősorban szabadidejükben a város területén közlekedhetnek, illetve a környéken kisebb túrát tehetnek.
   

Mi lesz a kölcsönzés menete?

 • A portán a kölcsönzési díj kifizetése és a visszatérés körülbelüli idejének megbeszélése után az igénylő megkapja a lezáró kulcsát, a fejvédőt, majd a tárolóból a biciklit eloldva használatba veheti.
 • Ha valahol őrizetlenül kell hagyni a kerékpárt, használója köteles gondosan lezárni azt.
 • Visszatéréskor a biciklit leköti a helyére, majd a portán leadja a lezáró kulcsát és a fejvédőt.
   

Honnan származik a kölcsönözhető bicikli?

 • Egy felajánlás útján került hozzánk a kerékpár, amit a kerékpáros szakkör tagjai és vezetőjük irányításával felújítottak.
  A felújítás során először atomjaira szedtük a masinát, amiből a szakkörösök megismerhették a biciklik anatómiáját, majd a használható alkatrészek alapos megtisztítása, felújítása és új darabok beszerzése után összeszerelésre került.
   

Milyen kerékpárról van szó?

 • Ez egy régi, acélvázas, merev villás mountain bike, egyszerű 3X6 sebességes váltóval, alumínium V-fékekkel. Sárvédőkkel, hátsó csomagtartóján kosárral és dinamós világítással városi felhasználásra optimalizáltuk.
   

Ez az egy kerékpár lesz?

Szeretnénk, ha bővülne a „flotta”, de a kollégium költségvetéséből ezt nem tudjuk megvalósítani. Az első biciklihez hasonló felajánlásokat szívesen fogadunk. Ha a kollégisták családjában, vagy ismeretségi körében van olyan, már nem használt, kidobásra ítélt bicikli, ami a garázsban, pincében, vagy az udvar végében csak a helyet foglalja, lehet, hogy nálunk új életet kezdhet.
 

Megjegyzések

A beszedett kölcsönzési díjakat a kerékpár fenntartására, szervizelésére, pótalkatrészek beszerzésére fogjuk fordítani. 
A tapasztalatok függvényében a feltételek később változhatnak!

20019.04.03.