A kiszáradás 10 jele

Mivel mintegy a testünk 60%, az izmok 75%, és az agyunk 85%-át a víz alkotja, akkor nagyon komolyan kell venned a kiszáradást. A kiszáradás gátolhatja sok testrész funkcióját, ennek következtében letargikusnak, betegnek, levertnek és depressziósnak érezheted magad. Ha azonban a tudod, mire kell figyelned, akkor megállíthatod a kiszáradást, mielőtt súlyos szövődményekhez vezetne.

A DEHIDRATÁCIÓ 10 JELE:

1. A SZÁJ, A BŐR ÉS A SZEMEK ÉRZI SZÁRAZ.

Az egyik legnagyobb jelek te dehidratált jelenik meg a bőrön, akár hiszed, akár nem. Ha nem iszik elég vizet, akkor nem izzad ki az összes belső és külső méreganyagok a szervezetben, ami azt jelenti, akkor hajlamos eltömődött pórusokat, így a pattanások.

Továbbá, ha baj termelő könnyek, a vízhiány lehet a tettes. Nyilvánvaló, amelynek szájszárazság jeleket az agynak, miszerint több vizet is. A víz nem annyira a testünk, és általában, hogy kiszáradt érzés kap a szájában érezni lehet más testtájakat is.

2. ÖN A FÜRDŐSZOBÁBAN RITKÁN, ÉS HA NEM, A VIZELET SÖTÉT SÁRGA VAGY BARNA.

Ez egy nagy vörös zászló, hogy te vagy kiszáradt. Sokan nem hulladék megszüntetésére elégszer egész nap, ami azt jelenti, a méreganyagok felhalmozódnak csak a testükben. A víz segít öblítse ki ezeket a mérgeket, nem is beszélve, tartsa a vese működését. Ha kirándulásokat tehet a fürdőszobában csak egy-két alkalommal egy nap, akkor tényleg úgy iszik több vizet.

Továbbá, a színét a vizelet festeni a valós képet, hogy mennyi vizet fogyasztasz.Ha a vizelet nem egyértelmű a nap végén, győződjön meg róla, hogy igyon egy-két pohár vizet lefekvés előtt. Sárga vagy barna vizelet egy nagy jel, hogy te vagy dehidratált, és azt jelenti, hogy a szervezet megtartása folyadékok fenntartása érdekében létfontosságú testi funkciók.

3. A HÁT ÉS ÍZÜLETI FÁJ GYAKRAN.

Mivel a szervezet a porc alkotja közel 80% -a víz, így pótolva víz után izzadás elengedhetetlen tartja a csontok és ízületek egészséges. Víz tartja ízületek kenni annak érdekében, hogy megvédje a szervezetet során megerőltető tevékenységek vagy váratlan mozgást, mint a zuhanó vagy kioldási. Ezen kívül, hátfájás jelezhet vesefertőzés következménye, hogy a dehidratált, így ha gyakran van hát fájdalom, igyon több vizet a nap folyamán.

4. ÚGY ÉRZI, KIMERÜLT, ÉS VAD HANGULATVÁLTOZÁSOK.

Víz hozza oxigén jut a szervezetbe. Minél több oxigéndús a sejtek, annál életben fogja érezni magát. Azonban, ha nem iszik elég vizet, a test kell kap oxigént a vérből kompenzálni, ami kiszívja a szervezet oxigén. Ez lehetővé teszi az egész rendszer lelassul, és megnehezítheti a szervezet megfelelő működéséhez. Ez elkerülhetetlenül neked fáradt, kedvetlen, és egyenesen letargikus.

5. TE FARKASÉHES, AKKOR IS, HA ÉPP MOST EVETT.

Ez talán bonyolultnak tűnhet, hiszen az éhségérzetet általában azt mutatják, hogy meg kell enni. Ez azonban azt is jelentheti, hogy te vagy kiszáradt.Kiszáradás trükkök a szervezet azt gondolni, hogy meg kell enni, ha tényleg, akkor csak meg kell vizet. Éhség és a szomjúság dákó származik ugyanabból a része az agynak, amely megmagyarázhatja ezt a zavart. Próbáld ivott egy pohár vizet a következő alkalommal, amikor éhes, és ha a fájdalom elmúlik, ez azt jelenti, te csak kiszáradt. Ha ez fennáll, akkor valószínűleg azt jelenti, meg kell enni valamit is.

6. HA MAGAS A VÉRNYOMÁSA.

A dehidráció okozza a vér válik vastagabb, ami a lassabb véráramlást és magasabb nátrium-tartalom a vérben. Mindezek a tényezők együttesen biztosítja a tökéletes környezetet és feltételeket a magas vérnyomás, ami azt eredményezheti, néhány más egészségügyi problémák ezen a listán.

7. MAGAS A KOLESZTERINSZINTJE.

Mivel dehidratált azt jelenti, hogy a szervezet kapaszkodni minden vizet képes találni, így több víz elvesztését nem fordul elő. Ebben a vizsgálatban, 15 fő ​​teljesített gyors két különböző körülmények között: egyszerre anélkül, folyadékpótlás, és egy másik alkalommal sóval és a vízpótlást. A kutatók azt találták, hogy amikor a résztvevők éheztetett nem folyadékok, a teljes szérumkoleszterin-szint sokkal magasabb volt, mint amikor azokat ellátva só és a folyadék pótlása. Míg a legtöbb ember még mindig vizet inni közben egy gyors, ivás cukros, a tápanyag-hiányzik italok víz helyett a nap folyamán is okozhat kiszáradást, és ezért a magasabb koleszterin szintet.

8. GONDOD VAN AZ EMÉSZTÉS.

Víz kerül a dolgokat mozog az egész az egész testet, beleértve az emésztőrendszerre. Víz szolgál egy csodálatos módja annak, hogy megtisztítsák és méregteleníti a szervezetet, de nem elég víz, hulladék áthalad a vastagbél sokkal lassabban, ami oda vezethet, hogy a székrekedés és más emésztési zavarok. Víz segít a dolgokat mozog az emésztőrendszerben, de amikor a test dehidratált állapotban, a vastagbél felszívja a vizet az élelmiszerek eszel. Ez növeli annak valószínűségét, székrekedés, savas reflux, fekélyek, és más emésztési problémák.

9. VAN GYAKORI KIÜTÉSEK A BŐRÖN.

A hatások a kiszáradás rendszerint megjelennek a külső testünk, mert a víz méregteleníti és hidratálja minden testrészt, beleértve a bőrt. Nem megfelelő a víz, toxinok felépíteni a bőrünkön, ami sok különböző bőrbetegségek. Akne, pikkelysömör, ekcéma, és elszíneződés mind fordulhat elő, ha a kiszáradás.

10. VAN MIGRÉN ÉS NEM TISZTÁN GONDOLKODNI.

Kiszáradás valóban okoz a agyszövet elveszíteni a víz, ami az agy zsugorodik, és húzza el a koponyát.  Ez viszont riasztásokat, hogy a fájdalom-receptorok körülvevő agyban, amely akkor az a csúnya délben fejfájás. Mivel dehidratált csökkenti a vér mennyisége, ami azt jelenti, kevesebb vér és oxigén áramlik az agyba. Az erek az agyban kitágulnak, hogy a vér áramlik, ami gyulladást és lüktető fejfájás, hogy sok ember sajnos túlságosan is ismerős.

 

Forrás: https://www.powerofpositivity.com/dehydrated-symptoms/