Egy nap a tőzsde világában

Biszák Aletta beszámolója

Az aszódi Váci SZC Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma – a Pénziránytű Alapítvány támogatásával – pénzügyi, ezen belül megtakarítási-befektetési témájú vetélkedőt tartott a Váci Szakképzési Centrum, valamint a környékbeli iskolák diákjai számára. A vetélkedőn 3 fős csapatokkal indulhattak az iskolák.

Kollégiumunkat képviselték: Biszák Aletta, Sági Fanni, Szelcsik Anna, akik az előkelő harmadik helyet szerezték meg. Gratulálunk ehhez az eredményhez!

Ez csak egy oklevél ugyan, de mindhárman ilyet kaptunk a nyereményeink mellé. Nagyításhoz klikk a képre!

A Boronkay kisbusza 2017. március 27-én elindult Aszód felé, tömve a tőzsde iránt érdeklődő diákokkal. Ezen a buszon utaztunk mi is, a Bocskai Kollégium csapata. Két lelkes csapattársammal, Sági Fannival és Szelcsik Annával, izgatottan vártuk a megmérettetést, hiszen a verseny előtt többször is összeültünk annak érdekében, hogy minél felkészültebben érkezhessünk az Aszódon rendezett pénzügyi vetélkedőre. Köszönjük a felkészítést és a lelkesedést Kristóf Annamária tanárnőnek.

Megérkezésünk után a szervező iskola diákjai és tanárai bőséges reggelivel fogadtak, így a verseny előtti percek kellemes beszélgetés közben teltek el. A vetélkedőn hat csapat mérette meg magát. Egy bemelegítő feladat után kaptuk meg a legérdekesebb küldetésünket. Értéket kellett teremtenünk a rendelkezésre álló eszközök segítségével! Megadott formákat kellett létrehoznunk papírból a segédeszközök használatba vételével. Bár nehezen indult a feladat számunkra, igazi csapatként tudtunk dolgozni. Ki a figurák elkészítésével foglalkozott, ki a szükséges olló, körző stb. beszerzésével. Nagyon tetszett ebben az elfoglaltságban, hogy a mindennapi megoldó képességünket fejlesztette. Egy rövid szünet után újult erővel vágtunk neki a második résznek. Ezekben a kérdésekben kamatoztathattuk előre megszerzett tudásunkat, de gyorsaságunkra és találékonyságunkra is szükség volt. A változatos feladatokban tőzsdei fogalmakkal, ezzel kapcsolatos filmekkel és híres személyekkel találkoztunk.

Az eredményhirdetésre várva mindannyian egyet értettünk abban, hogy a lehető legtöbbet kihoztuk magunkból. Valamennyiünket meglepett, hogy elcsíptük a harmadik helyet, amire nagyon büszkék vagyunk. Értékes szakmai anyagokkal és egy szuper pendrive-val gazdagodtunk. Számomra, ami mégis fontosabb az, hogy mindeközben egy szép élményben volt részünk és a világ egy olyan szegletébe nyerhettünk bepillantást, amire az iskola keretein belül nem lett volna lehetőségünk. Nagyon élveztem ezt a napot és remélem jövőre is részt vehetek ezen a rendkívül színvonalas vetélkedőn.

 

Biszák Aletta