Beszámolók

A beszámolók rovatot a 2018-19-es tanévtől átvette a Diáktoll, de ez nem volt hosszú életű.
Beszámolóra éhes látogatóinknak marad a Képtárban megjelenő rövid leírás, vagy onnan elérhető képriport (legördülő menü tanév szerinti felsorolás). Tanulóink egykori írásainak olvasáshoz klikk a cimkére!

 

 

 

I. Bocskai napok

Idén először, 2022. április 05. és 07.-én rendeztük meg a kollégium első saját ünnepét, az I. Bocskai napokat.

A cél; hagyományteremtés, s nem utolsó sorban a közösség építése. Az, hogy felnőttek és fiatalok külön-külön és együtt is jól érezzék magukat, legyenek ezek az öröm napjai!

A visszajelzések alapján ez a cél sikerült.

Döcögősen indult a szervezkedés és maga a rendezvény is, de aztán beindultak a fogaskerekek és egy élvezetes eseménysorozatot mondhatunk magunkénak.

Ötödikén délután indult a „Forgatag”,  aminek keretein belül az alábbiakban mérhették össze tudásukat, erejüket és ügyességüket a fiatalok;
szellemi vetélkedő, csocsó, fekvőtámasz, hullahopp karikázás, kerékpározás, kötélhúzás, ördöglakatok kinyitása és sudoku.  Az egyes állomásokért egy-egy nevelőtanár volt a felelős, s mindenki annyit próbálhatott ki belőlük, amennyire kedve szottyant vagy amennyire idejéből telt.

Vacsoráig tartott a vetélkedés, ami után a jó előre meghirdetett „Ki mit tud?” vetélkedő következett. Sajnos nem volt sok jelentkező, de akik mégis beneveztek, azok színvonalas produkciókkal kápráztatták el a közönséget. Voltak képzőművészeink, akik rajzait és gyönyörű festményeit az aula folyosóján állítottuk ki, és természetesen voltak előadóművészeink is, akik verseiket szavalták el, gitároztak és énekeltek, citeráztak nekünk. Egyik induló párosunk internetes kvízt is szervezett, a kollégium életét érintő humoros kérdésekkel.  Reméljük, hogy jövőre többen kapnak kedvet ahhoz, hogy bármiben rejlő tehetségüket megmutassák, hiszen a résztvevőket értékes jutalmak várták. A zsűri döntéséig itt, a „Ki mit tud?” után hirdettük ki és jutalmaztuk meg a délutáni „Forgatag” versengőinek győzteseit is. Jó hangulatban ért véget a Bocskai napok első napja.  Az eseményen készült képek (Fotók Tumann Judit, Petróczki Márta).

A folytatás 07.-én következett. Ezen a délutánon a kollégium Színjátszó szakkörének előadását tekinthették meg az érdeklődők a Boronkay iskola  - ez alkalomból rendelkezésünkre bocsátott -  dísztermében. Az előadott darab Shakespeare Rómeó és Júliájának operett változata volt, amihez bizony az előadóknak nemcsak a színjátszó de énektudására is szükség volt! A csapat előtt viszont le a kalappal! Megérdemelték a hatalmas tapsot! Színvonalasan, méltó módon zárták az „I. Bocskai napok” ünnepét.  A Rómeó és Júlia előadáson készült képek (Fotók Tumann Judit, Petróczki Márta).

Jövőre tehát ugyanígy, találkozzunk 2023 tavaszán, a II. Bocskai napokon!

Tóth Judit nevelőtanár írása

Ültettünk egy fát

2021. 11. 03-án a 9. évfolyamos fiúkkal az ugyancsak friss kollégista lányok koszorújában elültettünk egy fát a kollégium udvarán.
Reméljük, évek múlva a lombjai alatt köszönthetik egymást a diákok, véndiákok, jószívvel emlékeznek majd vissza a kollégiumi évekre, egymásra!  

Az objektív és időjárási tényezők miatt korábban, de már így is szürkületben sietve végrehajtott hagyományteremtőnek szánt program sikeredett. Volt őszi színek

Futás odvas keltike illatban

Az odvas keltike (Coridalis cava) illatban úszó Naszályban jártunk 2019. 04. 11-én.

(Balról Szekeres Lázár, Kukucska Gréta, Kőszeghy Lili)
Új taggal bővült terepfutó csapatunk és új tagunk Kőszeghy Lili, azonnal szerencsét hozott!
A  Látó-hegy, Naszály kilátó, Nagybánya-kő útvonalon egy elkóborolt házi kedvencet, egy ormányos medvét (Nasua nasua) vettünk észre és filmezhettünk.

A kolesz Instagram posztjának köszönhetően, a kis állat tulajdonosa villámgyorsan felvette velünk a kapcsolatot. A koordinátákat megadtuk és reméljük, hogy hamarosan megtalálják a Naszályban túrázó ormányost.

A képek között megnézhetitek a mosómedvék családjába tartozó állatról készült videót itt!

Teliholdas fejlámpás futás

A tavaszi nap-éj egyenlőség idején, a szuper telihold előcsalta
téli álmukból a bocskai terepfutókat is. Pontosabban a csapat veteránját
Babinszki Blankát és az újonc Jeney Esztert.
Nekik gratulálok a 8 km-es táv teljesítéséhez!


                 Terepfutók "vonata" a holdvilágos csillagfényes Tányér-réten (fotó: Revóczi Norbert)

A többiek ezúttal nem vettek részt.
Nekik és az érdeklődők számára szeretettel adom közre telefonnal készített fotóimat.
Orbán Ákos nevelőtanár, túravezető

Oldalak