2021-2022. tanév

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK a BOCSKAIKOLESZBÓL!

A kollégiumi színjátszó társulat nagyon aranyos kis műsorral,
- benne ének, zene, vers, humoros jelenet - örvendeztette meg a publikumot.

Idén nem a Boronkay dísztermében, hanem a kolesz ebédlőjében. 

A diákok az előadást ezúttal teljesen önállóan tervezték meg, próbák során készítették elő.
(A DÖK terem és a gépterem kulcsa kézről kézre járt.)   Elismerés és KÖSZÖNET nekik!


Balról: Csépai Anna, Koór Ferenc, Jeney Petra, Nagy Kincső, Bodó Barnabás, Teknős Noémi, Sztankó Réka, Graczár Mihály, Holecz Martin, Fábián Kitti, Fábián Vince.

Androiddal készült képek itt.                                                                                                                         ZorbaPhoto20221220 

Az estet a hagyományos ünnepi vacsora zárta.

Váci SZC Kiváló Oktatója oklevelek átadó ünnepsége

"A Váci Szakképzési Centrum 2022-ben is kiosztotta az 2021/22-es tanévben alapított Váci Szakképzési Centrum Kiváló Oktatója-díjat. A díj szellemisége szerint a Váci Szakképzési Centrum vezetése erkölcsi és anyagi elismerésben részesítheti azokat a tanár kollégákat, akik munkájuk során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak."
A díjazottakról és az átadásról képriport a VSZC oldalán itt tekinthető meg. Szöveg és kép forrása: www.vszc.hu


 A képen Tumann Judit kolesz igazgató (b1.) Dian János (b2.) a Boronkay igazgatója és kitűnő tanárai Kemenes Tamás (b3.) Szlobodnikné Kiss Edit (b4.) Szigeti Ágota (b6.), Jendrék Miklós (jobb szélen).

Tumann Judit igazgató méltató mondatai, az oklevél és díj átvétele után az utolsóként pódiumra szólított Orbán Ákos nevelőtanár (b5.) a következőképpen köszönte meg az elismerést.

"Nagyszerű kollégák, szaktanárok kiváló méltatásai után, igazán megtisztelő és megható kollégiumi nevelőtanárként itt állni a díjazottak között. Annál is inkább, mivel a mi munkánkat nem kifejezetten osztályzatokban és tanulmányi versenyeredményekben mérik.
Bár az imént hallott laudációból valamiért kimaradt az egyik büszkeségem, a 8 éve létrehozott, talán az ország egyetlen kollégiumi terepfutó szakköre.
Amikor a terepfutó csapatom tagjaival napkeltére, vagy napnyugtára felfutunk a Börzsöny tetejére Csóvira és a 17-18 éves lányok és srácok - talán először látnak napkeltét a felhők fölött, és a diákokkal együtt átélt libabőrös "AHA ÉRZÉS" a mi munkánk legnagyobb elismerése!

Az a libabőrös "AHA ÉRZÉS", amit most is érzek. KÖSZÖNÖM a megtisztelő kitüntetést!" 

Kollégiumi felvétellel kapcsolatos szülői kérdésekre

A Kollégiumi felvételt minden évben meg kell kérvényezni, mert a kollégiumi jogviszony egy tanévre szól!
Éppen ezért a korábban papír alapon kiosztott felvételi kérelmet kitöltve, szülő/gondviselő és diák által aláírva várjuk vissza jelenlegi kollégistáinktól.

A 2. PONT CSAK A VADONATÚJ JELENTKEZŐKRE VONATKOZIK!  
Azokra NEM, akik a 2021-2022-es tanévben a kollégium lakói (voltak)!

Felvételi kérelem itt elérhető pdf-ben (Frissítve 2022. 04. 11.)
Egyébként a DokuTár (Menüben) a Nyomtatható dokumentumok között van.

Elbúcsúztattuk végzőseinket

A jövő héten megkezdődnek az érettségik és azt megelőzően - kollégiumi hagyományainknak megfelelően - idén is elbúcsúztattuk végzőseinket.


Képünkön a végzősök nevében Kiss Mátyás köszön el diáktársaitól, a nevelőtestülettől és a kollégium valamennyi dolgozójától.
Ő maga, a kollégiumi évei alatt végzett fáradhatatlan közösségi munkájáért, nevelőtestületi dícséretben és jutalomban részesült.

Az eseményen készült további képek (Fotó:VinczeN) elérhetőek  itt.

Delivery

Fenntarthatóság témahét: környezettudatosság – A természet és az emberi környezet egymásra hatása.
Környezetvédelemmel kapcsolatos 9 perces rövidfilm megtekintése (a hétre és az érettségi szünetre "házi" feladat az 5. csoport tagjainak) ajánlott.

A Delivery egy német digitális és képzőművész, grafikus és filmkészítő, Till Nowak 2005-ben készített animációs rövidfilmje, amelyet szakdolgozati filmjeként készítettek.

I. Bocskai napok

Idén először, 2022. április 05. és 07.-én rendeztük meg a kollégium első saját ünnepét, az I. Bocskai napokat.

A cél; hagyományteremtés, s nem utolsó sorban a közösség építése. Az, hogy felnőttek és fiatalok külön-külön és együtt is jól érezzék magukat, legyenek ezek az öröm napjai!

A visszajelzések alapján ez a cél sikerült.

Döcögősen indult a szervezkedés és maga a rendezvény is, de aztán beindultak a fogaskerekek és egy élvezetes eseménysorozatot mondhatunk magunkénak.

Ötödikén délután indult a „Forgatag”,  aminek keretein belül az alábbiakban mérhették össze tudásukat, erejüket és ügyességüket a fiatalok;
szellemi vetélkedő, csocsó, fekvőtámasz, hullahopp karikázás, kerékpározás, kötélhúzás, ördöglakatok kinyitása és sudoku.  Az egyes állomásokért egy-egy nevelőtanár volt a felelős, s mindenki annyit próbálhatott ki belőlük, amennyire kedve szottyant vagy amennyire idejéből telt.

Vacsoráig tartott a vetélkedés, ami után a jó előre meghirdetett „Ki mit tud?” vetélkedő következett. Sajnos nem volt sok jelentkező, de akik mégis beneveztek, azok színvonalas produkciókkal kápráztatták el a közönséget. Voltak képzőművészeink, akik rajzait és gyönyörű festményeit az aula folyosóján állítottuk ki, és természetesen voltak előadóművészeink is, akik verseiket szavalták el, gitároztak és énekeltek, citeráztak nekünk. Egyik induló párosunk internetes kvízt is szervezett, a kollégium életét érintő humoros kérdésekkel.  Reméljük, hogy jövőre többen kapnak kedvet ahhoz, hogy bármiben rejlő tehetségüket megmutassák, hiszen a résztvevőket értékes jutalmak várták. A zsűri döntéséig itt, a „Ki mit tud?” után hirdettük ki és jutalmaztuk meg a délutáni „Forgatag” versengőinek győzteseit is. Jó hangulatban ért véget a Bocskai napok első napja.  Az eseményen készült képek (Fotók Tumann Judit, Petróczki Márta).

A folytatás 07.-én következett. Ezen a délutánon a kollégium Színjátszó szakkörének előadását tekinthették meg az érdeklődők a Boronkay iskola  - ez alkalomból rendelkezésünkre bocsátott -  dísztermében. Az előadott darab Shakespeare Rómeó és Júliájának operett változata volt, amihez bizony az előadóknak nemcsak a színjátszó de énektudására is szükség volt! A csapat előtt viszont le a kalappal! Megérdemelték a hatalmas tapsot! Színvonalasan, méltó módon zárták az „I. Bocskai napok” ünnepét.  A Rómeó és Júlia előadáson készült képek (Fotók Tumann Judit, Petróczki Márta).

Jövőre tehát ugyanígy, találkozzunk 2023 tavaszán, a II. Bocskai napokon!

Tóth Judit nevelőtanár írása

Köszönet az összefogásért!

Jótékonysági gyűjtés - segélyszállítmányok


 

A Váci SZC Bocskai István Kollégium csatlakozott az Ukrajnában folyó háború miatt Magyarországra menekülni kényszerülő emberek számára folytatott jótékonysági gyűjtéshez.
Az összegyűjtött adományok elszállítását a Váci Szakképzési Centrum közreműködésével a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal végzi.
A tanulók családjai és az intézmény dolgozói tartós élelmiszereket, tisztálkodási- és babápolási cikkeket, ágyneműt, törölközőket gyűjtöttek a rászorulók számára.
Köszönet az összefogásért!

Tumanné Horváth Judit igazgató
 

Oldalak